Χρώμα χρυσαφί με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το βερύκοκο, αλλά και λευκών λουλουδιών. Στόμα πληθωρικό και λιπαρό όπου γίν..
Μπρούντζινο λαμπερό χρώμα, σε ένα κρασί που ευωδιάζει κίτρο, βερίκοκο, μοσχολέμονο και πορτοκάλι, όπως επίσης και πινελιές καβουρδισμένων ξηρών καρπών..
H Μικροοινοποιία Μυλωνά δημιουργεί το Cuvèe Vouno ένα Σαββατιανό από αμπέλια 60 ετών, που παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες του για 9 μήνες στην δε..
Στην όψη έχουμε ένα φωτεινό σομόν χρώμα. Στην μύτη βρίσκουμε αρώματα κόκκινων φρούτων, ροδοειδών, φλούδες εσπεριδοειδών, με νότες λευκών ανθών να ακολ..
Μια αρωματική ορεινή Μονεμβασιά από τα αμπελοτεμάχια στις Λεύκες, τα Θαψανά και τον Σταυρό. Η 5μηνη ωρίμασή της σε δρύινα βαρέλια της προσδίδει χαρακτ..
Η νέα ετικέτα του κτήματος, το ροζέ Γεροβασιλείου, προέρχεται από νεαρά αμπέλια Ξινόμαυρου, από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος στην Επανωμ..
Απαλό κίτρινο με πράσινες αποχρώσεις φρεσκάδας, με πλούσια κι ευωδιαστά αρώματα από τροπικά φρούτα όπως ανανά και λίτσι, κι επίσης νότες από λευκόσαρκ..
Στο ποτήρι το χρώμα είναι βαθύ πορφυρό. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, βανίλιας, γλυκών μπαχαρικών, με νότες καπνού να ακολο..
Νέες ετικέτες ή ανακαλύψεις που αναζητήσαμε, δοκιμάσαμε και πιστεύουμε ότι αξίζουν να επιλέξετε. Η προσθήκη νέων ετικετών και η ανανέωση των προϊόντων στην ιστοσελίδα μας είναι συνεχής και οι νέες αφίξεις παρουσιάζονται σε εσάς κατά χρονολογική σειρά. Έτσι, μπορείτε άμεσα να πληροφορηθείτε και να προμηθευτείτε νέες εσοδείες υφιστάμενων ετικετών, ολοκαίνουργιες ετικέτες, πρόσφατες ανακαλύψεις που πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν αλλά και νέα προϊόντα που έχουν προσεκτικά επιλεγεί για εσάς από την ομάδα της Greece and Grapes. Αξίζει να δοκιμάσετε!
Το κρασί για την ομάδα της Greece and Grapes είναι μέρος της καθημερινότητας. Ερευνούμε, δοκιμάζουμε, επιλέγουμε και σας προτείνουμε κρασιά, αποστάγματα και ό,τι άλλο θα σερβίραμε και στο δικό μας ποτήρι, με γνώμονα την ποιότητα και τη μοναδικότητά τους. Παρόλο που τα προϊόντα μας συλλέγονται προσεκτικά, τα προτεινόμενα είναι αυτά που έχουν, κατά τη γνώμη μας, κάτι το λίγο διαφορετικό και ιδιαίτερο, που πιστεύουμε ότι καλύπτουν μεγάλο εύρος προτιμήσεων και αξίζει να δοκιμάσετε. Εσείς με τη σειρά σας, δεν έχετε παρά μόνο να απολαύσετε την εμπειρία, που απέχει μόνο λίγα clicks από την πόρτα σας!
Ζεστό κίτρινο χρώμα κι αρώματα λεμονιού, βουτύρου και σιροπιού. Στρογγυλό, παχύ στο στόμα με αιχμηρή οξύτητα που ισορροπείται από τη θερμότητα που του..
Ένα φρέσκο, σκούρο κόκκινο κρασί, που δίχως την επίδραση του βαρελιού χαρακτηρίζεται από απαλές νοτες μπαχαρικών, και φρέσκες αποχρώσεις βύσσινου και ..
Το Orycton παράγεται εξ’ ολοκλήρου από πρόρωγο Ασύρτικου Σαντορίνης. Τα σταφύλια συλλέγονται από επιλεγμένα αυτόριζα αιωνόβια αμπελοτόπια, στις περιοχ..
Σκούρο κόκκινο με ευδιάκριτες καφέ ανταύγειες. Μύτη πυκνή με πιπέρια και σοκολάτα, καφέ, βούτυρο, μελάνι, καπνό και βανίλια. Στόμα μαλακό και βελούδιν..
Το κρασί Ftelos του Κτήματος Καραμολέγκος είναι από παλαιό αμπελοτόπι με κλήματα ηληκίας άνω των 150 ετών και βρίσκεται στα Φηρά. Ακολουθείται κλασική..
Ταυτισμένη με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, η Μαλαγουζιά συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική της πορεία, αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα κρασιά των κατανα..
Το Irini είναι ένα συμβολικό όνομα για τη Santo Wines, καθώς με αυτό κυκλοφόρησε η πρώτη ετικέτα σε φιάλη Π.Ο.Π. Σαντορίνης, στις αρχές της δεκαετίας ..
Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η οινοποιός του Κική Σιαμέλη φροντίζουν να αποτυπώνουν το terroir της Κεφαλονιάς σε κάθε τους ετικέτα. Η καλλιέργεια είναι β..
Αχνό λεμονί χρώμα και τυπική μύτη Σαντορίνης με νότες τσαγιού, αλλά και ζωηρές νύξεις από λευκόσαρκα φρούτα, μεταλλικότητα και ίχνη λεμονιού. Στόμα φι..
Η ετικέτα Grande Réserve Δαφνές προέρχεται από την ποικιλία Λιάτικο από παλαιούς, ιδιόκτητους αμπελώνες και ακολουθείτε πολύ αυστηρή επιλογή της πρώτη..
Ο Αντώνης Αργυρός στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης και στον υπέροχο χώρο του Art Space Winery δημιουργεί κρασιά που καταδεικνύουν την τυπικότητα των ποικιλιώ..
Απαλό λεμονί χρώμα και μύτη εκφραστική με έντονα αρώματα ροδάκινου, κίτρου, αχλαδιού και νότες από αγιόκλημα και βανίλια. Στόμα ξηρό με μέτρια οξύτητα..
Ο Απόστολος Θυμιόπουλος δημιουργεί το Blanc Des Coteaux από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά 50%, Ασύρτικο 25%, Βιδιανό 20%, Αηδάνι 5%, από αμπελώνες που καλλ..
Στο ποτήρι το χρώμα που συναντάμε είναι λεμονί. Η μύτη είναι πλούσια και εκφραστική, με αρώματα εσπεριδοειδών, βοτάνων, λευκών λουλουδιών, με νότες ορ..
Το Κτήμα Αργυρού είναι δίχως αμφιβολία από τα πιο ποιοτικά σαντορινιά οινοποιεία, παράγοντας περίπου 400.000 φιάλες ετησίως. Με φιλοσοφία του την απίσ..
Στην όψη έχουμε ένα κιτρινοπράσινο χρώμα. Στη μύτη βρίσκουμε σύνθετα αρώματα κίτρου, γκρέιπφρουτ, γρασιδιού, με άγουρες νότες τροπικών φρούτων να ακολ..
Ανοιχτό, λαμπερό κίτρινο χρώμα, ζωηρός αρωματικός χαρακτήρας που συντίθεται από εξωτικά φρούτα, άνθη ακακίας, ροδάκινο και μέντα, σε φόντο εσπεριδοειδ..
Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο, στα οποία περιλαμβάνονται επώνυμες ελληνικές ετικέτες, παλαιωμένα, τσίπουρα, ούζα, τσικουδιές, λικέρ, καθώς και διεθνή spirits, όπως ουίσκι, ρούμι, τεκίλα, τζιν, βότκα, μεσκάλ, γράπα και πολλά άλλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις φιάλες που επιθυμείτε να αποκτήσετε και αφήστε επάνω μας την ασφαλή αποστολή τους σε οποιοδήποτε προορισμό της Ελλάδος ή του εξωτερικού μας ορίσετε.
Τα Ελληνικά παλαιωμένα αποστάγματα, με μπροστάρη τα τσίπουρα, έχουν κάνει σπουδαία βήματα ποιοτικής αναβάθμισης και εδραίωσης στη συνείδηση των καταναλωτών, ότι μπορούν να προσφέρουν ίδιες στιγμές απόλαυσης με διεθνή καθιερωμένα ποτά. Τα παλαιωμένα ..
Τα βραβεία «50 Great Greek Wines» είναι το δημιούργημα του Έλληνα Master of Wine, Γιάννη Καρακάση. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, ξεκίνησαν ως ιδέα ενίσχυσης του ελληνικού αμπελώνα σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για να δώσει στους Έλληνες οινοπαραγωγούς μι..
Το ούζοΤο γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989,το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο..
Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις κύριες τουλάχιστον Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού που παράγουν υψηλής ποιότητας μονοποικιλιακά λευκά κρασιά ή που συμμετέχουν σε χαρμάνια αυτών:1. ΑηδάνιΕμφανίζετα..